وي با بيان اينکه ايران نيز آمادگي ميزباني براي برگزاري هفته فرهنگي هندوستان را در ايران دارد، خاطرنشان کرد: طي تفاهمنامهاي با دولت آندارپرداش قرار بود که مرمتگران ايراني مرمت مجموعه قطبشاهي را بر عهده بگيرند اما هنوز اقدامات نهايي اين کار انجام نشده است و ايران منتظر هماهنگي دولت هندوستان است.
مرمت دانشگاه عليگر هندوستان از سوي مرمتگران و کارشناسان ايراني يکي ديگر از موضوعاتي بود که معاون رئيس جمهور در اين ديدار به آن اشاره کرد و افزود: صندوق مشترک ايران و هند در دوران رياست وقت سازمان ميراثفرهنگي و به منظور مرمت آثار ايراني که در هند قرار دارد ايجاد شد و بعد از آمدن به سازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري 40 هزار دلاري که ايران متعهد به پرداخت آن شده بود از سوي سازمان تأمين اعتبار شد.
به گفته مشايي، ايران همچنين علاقهمند به توسعه گردشگري ميان دو کشور است، چه با آشنايي مردم دو کشور با يکديگر زمينههاي همکاري توسعه اقتصادي، سياسي و اجتماعي فراهم ميکند.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري همچنين به تفاهمنامه سازمان ميراثفرهنگي با جامعهاسلامي دهلي اشاره کرد و گفت: براساس اين تفاهمنامه راهاندازي مرکز مطالعات ايراني در جامعه اسلامي در مراحل نهايي است. ضمن آنکه با همکاري اين جامعه سمينار مشترک اميرخسرو دهلوي برگزار شد.
27 آوريل زمان برگزاري هفته فرهنگي ايران در هند
در ادامه اين ديدار، بينا سينگ سفير هندوستان با بيان اينکه ايران و هند جزء کشورهايي هستند که نه تنها تهديدي براي يکديگر نبوده بلکه ميتوانند به يکديگر در رشد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کمک کنند، گفت: با هماهنگيهاي صورتگرفته قرار است هفته فرهنگي ايران در هند در روز 27 آوريل و به مدت يک هفته در اين کشور برگزار شود.
وي ادامه داد: ايران ظرفيت بسياري براي برگزاري اين هفته و معرفي فرهنگ و تاريخ خود دارد. به همين دليل با طي شدن مراحل سيستماتيک براي برگزاري اين هفته فرهنگي، قرار شد اين هفته در 27 آوريل 2008 در هند برگزار شود.
سينگ درباره مرمت مجموعه قطبشاهي با اشاره به قانون اساسي هندوستان گفت: براساس قانون اساسي هندوستان، دولت مرکزي، دولت ايالتي و دولت ايالتي- مرکزي وجود دارد. ايران تفاهمنامه خود را با دولت ايالتي آندارپرادش منعقد کرده است. اين در حالي است که براي مرمت مجموعه قطبشاهي دولت ايالتي بايد با دولت مرکزي هماهنگي و همکاري لازم را داشته باشد و سپس ميتوان نسبت به مرمت مجموعه قطبشاهي اقدام کرد.
مرکز فرهنگي هند در ايران تأسيس شود
سفير هندوستان در بخش ديگري از صحبت خود با رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تأسيس مرکز فرهنگي هند در ايران را تقاضا کرد و گفت: در هندوستان مرکز فرهنگي ايران و به منظور آشنايي هنديها با فرهنگ و آداب و رسوم ايراني تأسيس شده است.
وي ادامه داد: بر همين اساس دولت هندوستان درصدد ايجاد مرکز فرهنگي هند در ايران است تا متقابلا ايرانيها نيز با فرهنگ و آداب و رسوم هندي آشنا شوند. ضمن آنکه در صورت آمادگي ايران، هندوستان اعتبار و امکانات لازم را براي ايجاد اين مرکز دارد.
مشايي در اين زمينه خاطرنشان کرد: تأسيس مرکز فرهنگي هند در ايران را بررسي کرده و مراتب به سفارت هند اعلام خواهد شد.
در اين ديدار همچنين سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با اشاره به نهايي شدن تفاهمنامه پژوهشگاه با مرکز کتيبهشناسي هند، گفت: قرار است تفاهمنامه نهايي شده در هفته فرهنگي ايران در هند به امضاي دو طرف برسد.
وي افزود: قرار است ايران و چين همکاريهايي را براي ثبت جهاني راه ابريشم انجام دهد و در صورتي که هند تمايل داشته باشد ميتوان اين همکاريها را به صورت سه جانبه ميان ايران، هندوستان و چين ادامه داد. ضمن آنکه ثبت جهاني نوروز از ديگر موضوعات مهم ميان اين دو کشور است. چه براي ثبت جهاني نوروز نيازمند همکاري همه کشورهاي حوزه نوروز هستيم.
هاشمي با اشاره به تشکيل اتحاد
يه کشورهاي راه ابريشم خاطرنشان کرد: ايران به وزارت امور خارجه پيشنهاد تشکيل اتحاديه کشورهاي راه ابريشم را به منظور استفاده از ظرفيتهاي اين راه، داده است. چه، راه ابريشم راهي بوده که خاور دور را به اروپا پيوند داده است.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه راه ابريشم از هندوستان نيز ميگذشته، اين کشور نيز ميتواند نقش مؤثري در شکلگيري اين اتحاديه داشته باشد.
115/
انتهای پیام/